Activiteiten

Activiteiten - De Tandem
Activiteiten - De Tandem

Activiteiten

In samenwerking met Stad Brugge organiseert De Tandem een aanbod van naschoolse activiteiten. Normaal gezien opteren wij ervoor om onze poorten open te zetten voor kinderen uit verschillende scholen, maar gezien de huidige coronasituatie is het aanbod voor het eerste semester enkel geldig voor kinderen van Freinet Kindcentrum De Tandem of Freinet Context. Er is dit semester een beperkte lijst van vijf activiteiten, die plaatsvinden in De Tandem of Context. Belangrijk om weten: Kinderen uit Context zijn ook welkom voor activiteiten georganiseerd in De Tandem, net zoals Tandemkids ook deel kunnen nemen aan activiteiten die doorgaan in Context. Inschrijven kan online via de onderstaande knop. 

meer info

inschrijven

Het Voedselbos

In 2016 werd op ons domein samen met Natuurpunt een voedselbos aangelegd. Het voedselbos is een natuurlijk ecosysteem waar voedsel wordt geproduceerd en waar het milieu en de biodiversiteit verbeterd worden. De bedoeling van het voedselbos is om kinderen op een toffe manier in contact te brengen met de natuur en een plaats te creëren waar buren en geïnteresseerden elkaar ontmoeten en eten kunnen plukken. 

De afgelopen periode was het wat stil rond het voedselbos, maar via het project Brugge Smaakt proberen we vanaf begin 2021 ons voedselbos letterlijk en figuurlijk nieuw leven in te blazen. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Voedselbos - De Tandem

biobello + de tandem

biologische groenten- en/of fruitpakketten in de tandem

Biobello staat voor:

  • een ruim assortiment aan bioproducten
  • vers van het veld, van bioproducent naar consument
  • eerlijke prijzen voor producent en consument
  • sociale tewerkstelling
  • 10% van de omzet is ten voordele van onze school

afhaalpuntverantwoordelijken de tandem

lees meer
 

biobello + de tandem
Samentuin De Tandem
Samentuin De Tandem

Samentuin De Tandem

In Samentuin De Tandem willen we met ouders van Freinetschool De Tandem én buurtbewoners samen ecologisch tuinieren. Iedereen is welkom!

We werken samen op een ecologische manier op de volledige oppervlakte van de tuin en gaan zorgzaam om met bodem, water, oogst en natuur. Met de tuiniersgroep beslissen we, in overleg, over het wel en wee van de tuin.

Doe je ook mee? 

Ecologisch moestuinieren is niet moeilijk. In één seizoen kan je de basisregels onder de knie krijgen tijdens een reeks praktische workshops. Vanaf de maand maart tot september krijg je zicht op het natuurlijke proces van voorzaaien, uitplanten tot oogsten.

De workshops gaan telkens door op zondagvoormiddag van 10 tot 12 uur. Na een korte uitleg gaan we onmiddellijk zelf aan de slag in de moestuin. We spreken tussen de workshops ook nog momenten af om samen in de tuin te werken.

Inschrijven

Inschrijven voor de volledige reeks workshops kost 30 euro. Volgende zaken zijn inbegrepen in deze prijs :

  • deelname aan de workshops (voor 1 gezin)
  • gebruik van het tuinmateriaal en het berghok gedurende het volledig seizoen
  • verse soep na iedere workshop
  • deelname in de oogst van de moestuin
  • lidmaatschap Velt

Voor meer info kunt u ons steeds bereiken via samentuin@detandem.be

lees meer