26/09 - 30/09: Een sportieve week!

een sportieve week

Zeg dat we 't zelf hebben gezegd: we hebben er een sportieve week op zitten! Chapeau aan al onze kinderen en begeleiders!

- Op woensdag 28/09 werd de actie ‘Breng je sportclub naar school’ georganiseerd door Sport Vlaanderen & MOEV. Alle kinderen werden opgeroepen om in de outfit van hun favoriete sport(club) naar school te komen. Zo treden de leerlingen op als ambassadeur en kunnen ze hun sportclub in de kijker plaatsen. Ook bij ons traden de kinderen op als ambassadeur van hun sport(club) en zetten ze deze in de kijker! 

- Woensdagnamiddag deden we met de liefhebbers van de bovenbouw mee aan de eerste wedstrijd van het Brugse Loopcriterium. Vol goede moed vertrokken we met maar liefst 22 kinderen naar het bos van Ryckevelde om daar het beste van onszelf te geven. Alle kinderen deden het prima en de sfeer zat goed. We slaagden er zelfs in om met een 8-tal medailles terug naar huis te gaan. Voor wie nog zin heeft, op 5 oktober staat een volgende wedstrijd gepland. Inschrijven kan nog steeds. Hiervoor graag een mailtje sturen naar lukas.verdru@detandem.be 

- Donderdagnamiddag trokken alle kinderen van de bovenbouw naar het Jan Breydelstadion. Dit in functie van het project ‘Scoren voor gezondheid’. De beren en buizerds trotseerden een stevige middagbui en deden de verplaatsing met de fiets, de bosuilen en bevers gingen op pad met De Lijn. De rest laten we Artuur (B1) graag vertellen: “We gingen met de bus naar het stadion van Club Brugge en deden daar veel activiteiten. Zo moesten we raden in een loopspel hoeveel suiker er in een banaan, cola of chocomelk zat. Daarna was er een loopmemory en een kwartet over fruit en groenten. Toen was er vrij spel en werden we gemeten en gewogen. Ik vond het heel leuk!” 

sportweek 1

 

sportweek 2

 

sportweek 3

 

sportweek 4

 

sportweek 5