Boekenbeurs - donderdag 26/10/2023

boekenbeurs 2023

Op donderdagavond 26 oktober tijdens de individuele gesprekken organiseren wij opnieuw de boekenbeurs in samenwerking met boekhandel De Reyghere. U kunt die avond boeken kopen of bestellen. Een deeltje van de opbrengst wordt gebruikt om onze schoolbib verder aan te vullen. Jij komt toch ook? Tot dan!

Doorheen de dag brengen alle klassen ook al een bezoekje aan de boekenbeurs. Daar wordt voor hen ook een verhaal voorgelezen. 

Voor de kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar is een auteurslezing gepland van onze eigenste Jonathan. Hij leest op onze boekenbeurs voor uit zijn eigen werk: een droom vol wolken. 

 

Als Juliette naar de wolken kijkt,
denkt ze aan haar beste vriend Tomas.

Een jaar geleden is hij gestorven.
Ze mist hem elke dag, meer en meer.

Juliette droomt over Tomas.
Ze spelen samen op zijn wolk.

Tomas loslaten is lastig.
Ze zoekt haar eigen weg.

Zoek jij samen met Juliette?

 

Jonathan Jetten maakt met zijn verhalen maatschappelijke thema’s bespreekbaar. Met ‘Een droom vol wolken’ is hij niet aan zijn proefstuk toe. Het prentenboek is de heruitgave van zijn debuut over rouw en verlies. Het boek vond de voorbije jaren zijn weg naar scholen en kreeg een plek in verschillende rouwkoffers. Het werd als beste kinderboek bekroond met de publieksprijs Boekgoud 2019. In 2022 kwam zijn leesboek ‘Vulkaankonijn in lichterlaaie’ uit, een verhaal over adoptie en anders zijn. Jonathan is leerkracht (zorgondersteuner) in onze school.