G

Gordon

Thomas Gordon was een Amerikaans psycholoog. Centraal in de Gordonmethode staat het ontwikkelen van een warme, open relatie met kinderen, gebaseerd op gelijkwaardigheid, wederzijds respect en liefde, waardoor kinderen kunnen opgroeien tot zelfstandige, weerbare mensen. Volwassenen steunen kinderen in hun zoektocht naar eigen oplossingen en vergroten daarmee de zelfstandigheid.

Communicatie is een belangrijk middel in effectief opvoeden. Volgens Gordon dienen opvoeders zo goed naar een kind te luisteren dat ze hem ook echt begrijpen en moeten ze op een manier praten die het kind kan begrijpen. Voor het oplossen van conflicten had hij een aanpak waarbij geen verliezers waren. Afspraken worden zo gemaakt dat iedereen zich eraan houdt.

Groen

We hebben een groot en groen domein waar kleuters en kinderen van de lagere school samen spelen. Door ons ruim terrein hebben de kinderen veel speelmogelijkheden: voetballen, basketten, skeeleren, fietsen, zandbak, speeltoestellen en zeker niet te vergeten… kampen tussen de bomen bouwen en verbouwen!

Milieuzorg Op School vinden we heel belangrijk. We hebben al drie MOS-logo’s en een groene vlag voor de vele milieuzorgende initiatieven op school. Meer info vind je in het ABC bij M.