W

Website

De Tandemwebsite is www.detandem.be

Werkdag

Samen school maken betekent ook samen de school onderhouden. Tijdens een werkdag zorgen begeleiders en ouders samen voor het onderhoud van de school en het uitbouwen van extra voorzieningen voor de kinderen. Per schooljaar organiseert de school 3 werkdagen: één op de laatste zaterdag van augustus, één op het einde van de herfst en één in het begin van de lente. Je kan komen meewerken in de voormiddag en/of de namiddag. Voor iedereen die zich vooraf inschrijft is er ’s middags een gratis broodjesmaaltijd.

Werkgroepen

In de Tandem zijn er verschillende werkgroepen waar begeleiders en ouders de handen in elkaar slaan.

Werkgroep communicatie

De werkgroep ondersteunt de school op vlak van communicatie, zowel intern (school naar ouders en leerlingen) als extern (school naar buitenwereld).  

Werkgroep logistiek

De werkgroep logistiek zorgt ervoor dat alle activiteiten op De Tandem feilloos verlopen.  Ze verrichten heel wat praktisch werk achter de schermen.  Als er activiteiten doorgaan op school zorgen ze ervoor dat het nodige materiaal aanwezig is.

Werkgroep domein

Op De Tandem hebben we een prachtig groen domein waarin de kinderen zich helemaal kunnen uitleven.  Met onze werkgroep, die bestaat uit ouders en leerkrachten, zorgen we voor een speelse en educatieve invulling van alle verschillende hoekjes van het domein.

De leerkrachten van onze werkgroep zorgen er voor dat MOS (milieuzorg op school) aan bod blijft komen in de klas- en schoolwerking. We hebben een heuse Groene Vlag gekregen voor onze milieu-inspanningen maar moeten natuurlijk hard blijven werken om die te behouden!

Andere ouders kunnen ons helpen door te helpen op werkdagen en groene ateliers en projecten.  Groene ideeën, tips en helpende handen zijn altijd welkom.

Werkgroep fondsenwerving

De werkgroep fondsenwerving zorgt ervoor dat er extra geld in het laatje komt. We organiseren tal van activiteiten waarmee we geld inzamelen om de Freinetwerking van De Tandem te ondersteunen.  De activiteiten wisselen van jaar tot jaar en zijn oa een lente-ontbijt, een schoolkaartenactie, een marsepein-, koekjes- of cavaverkoop, een quiz, een spaghetti-avond, ...

Heb je zin om aan te sluiten bij één van de werkgroepen, dan ben je zeker welkom!  Laat het weten via foeke.mouton@detandem.be of spring eens binnen in het centrum.

Werkstukken

Vanaf het derde leerjaar starten de kinderen met het maken van werkstukken. Eigenlijk zijn het miniprojecten die kinderen alleen of per twee uitwerken. Het kan over een zelf gekozen of een opgelegd onderwerp gaan. Aan de hand van een stappenplan wordt het thema verkend. Als het werkstuk af is, stel je ze voor aan de hele klas. Zo kunnen ook anderen meer te weten komen over het onderwerp.

Werktijd

In de werktijd werken kinderen volgens hun individueel plan. Dit werkmoment verloopt rustig volgens gemaakte afspraken. Er zijn ook momenten voorzien waarbij de begeleider de kinderen individueel helpt. In de bovenbouw zijn hiervoor verschillende ruimtes ingericht naar de noden van het moment: multi-, stille en instructieruimte.